Örminge Human och Hästhälsa

Massage

Vad behandlas

Massage minskar:

– svullnader, ischiasbesvär
– stelhet och träningsvärk
– smärta och kramper

Massage förebygger: 

– överbelastade leder, ledproblem
– rygg- och nackproblem
– ärrbildning i musklerna

Massage behandlar: 

– hårda och spända muskler
– muskelknutor
– sträckningar

Behandling i form av en djupgående terapeutisk massage kallad Genuin Svensk Massage för human och Genuin Svensk Häst Massage för häst. Detta är ingen vanlig klassisk massage utan en typ av idrottsmassage. Det är en behandlande massage för att underhålla muskler eller hjälpa skadade muskler. En tuffare massage som inverkar på ytlig samt djup muskulatur, det blir alltså en effektiv massage på en kortare tid.

Behandlingen bygger på tre grundprinciper som alla är viktiga för ett fullgott resultat:
1. Först och främst krävs en provokation av muskeln för en ökad genomblödning i vävnaden.
2. Därefter utförs en selektiv töjning av muskelns alla delar för att normalisera muskelns rörelseomfång.
3. Slutligen dräneras muskeln för att hjälpa kroppen att ta hand om vätska och slaggprodukter som frigjorts vid massagen.

PRESTATIONSFÖRMÅGA

Utöver detta bidrar behandlingen till en ökad prestationsförmåga, rörlighet och koordination. Det ger även patienten mer energi, en snabbare återhämtning och en bättre hud p.g.a den ökade genomblödningen.

Endorfinerna i kroppen som verkar som eget kroppsligt morfin frisläpps vid massagen vilket påverkar patienten både fysiskt och psykiskt. GSM/GSHM ger oftast snabba resultat men det brukar krävas runt 5 behandlingar för att lösa ett problem och ge ett resultat. Givetvis är varje patient individuell och det finns olika faktorer som avgör hur många behandlingar som krävs. Allt från ålder, skador, sjukdomar, arbetsområde etc. spelar in.

Det ligger även på patientens ansvar att behandlingarna ska ge resultat. Det krävs att anvisningar följs för att uppnå ett bra resultat! Därefter bör musklerna underhållas var eller varannan månad. Detta för att bibehålla en smidig, mjuk och välmående muskulatur vilket ger en hållbar, sund och arbetskunnig kropp. Massagen passar människor från 8 års ålder samt hästar från 2-3 års ålder. 

KONTAKTA MIG

Har du några frågor, funderingar eller om du önskar boka en tid. Välkommen att kontakta mig.

Maila mig på ann@ogardstern.se eller ring mig på 070 – 346 11 18